Hlavní obsah

viande [vjɑ̃d]

Vyskytuje se v

viander: se vianderrozsekat se vážně se zranit, vysekat se mít nehodu

boucherie: viande de boucheriemaso z porážky

cheville: viande vendue à la chevillemaso prodávané ve velkém

haché: viande hachéemleté maso

parer: parer de la viandeparírovat maso

accompagner: accompagner une viande de légumespodávat maso se zeleninou

avarié: de la viande avariéezkažené maso

cuire: cuire de la viandevařit maso

étouffée: viande à l'étoufféedušené maso

creux: viande creusejalové jídlo; chudá strava

maso: bílé/červené masoviande blanche/rouge

porce: dvojitá porce masaportion augmentée de viande

pořádný: pořádný kus masabelle tranche de viande

tuhý: tuhé masoviande dure

zdravotně: zdravotně nezávadné masoviande saine

bio: bio masoviande bio

jíst: jíst maso/ryby/ovocemanger de la viande/du poisson/des fruits

maso: hovězí/vepřové/telecí/skopové maso(viande de) bœuf /porc /veau /mouton

maso: libové/tučné masoviande maigre/grasse

maso: mleté masoviande hachée

skopový: skopové maso(viande de) mouton