Hlavní obsah

maso

Podstatné jméno, rod střední

  1. (tělesná hmota) chair fobchod s bílým masemtraite des blanches
  2. (potrava) viande fhovězí/vepřové/telecí/skopové maso(viande de) bœuf m/porc m/veau m/mouton mlibové/tučné masoviande f maigre/grassemleté masoviande f hachéebílé/červené masoviande f blanche/rouge

Vyskytuje se v

maso: obchod s bílým masemtraite des blanches

porce: dvojitá porce masaportion augmentée de viande

pořádný: pořádný kus masabelle tranche de viande

tuhý: tuhé masoviande dure

zdravotně: zdravotně nezávadné masoviande saine

bio: bio masoviande bio

drůbeží: drůbeží masovolaille

jíst: jíst maso/ryby/ovocemanger de la viande/du poisson/des fruits

palička: palička na masoattendrisseur

skopový: skopové maso(viande de) mouton

bas: horší (přední) masobas morceaux

boucherie: úsek masa v supermarketurayon boucherie d'un supermarché

cheville: maso prodávané ve velkémviande vendue à la cheville

crochet: hák na maso, řeznický hákcrochet de boucherie

gîte: ořech, maso z kýtygîte à la noix

gras: bujón z masabouillon gras

haché: mleté masoviande hachée

lorrain: = slaný koláč se sýrem a uzeným vepřovým masemgastr. quiche lorraine

parer: parírovat masoparer de la viande

poulet: kuřecí (maso)du poulet

accompagner: podávat maso se zeleninouaccompagner une viande de légumes

avarié: zkažené masode la viande avariée

cuire: vařit masocuire de la viande

étouffée: dušené masoviande à l'étouffée

masa: masylidové vrstvy masses