Hlavní obsah

maso

Podstatné jméno, rod střední

  1. (tělesná hmota) chair fobchod s bílým masemtraite des blanches
  2. (potrava) viande fhovězí/vepřové/telecí/skopové maso(viande de) bœuf m/porc m/veau m/mouton mlibové/tučné masoviande f maigre/grassemleté masoviande f hachéebílé/červené masoviande f blanche/rouge

Vyskytuje se v

masa: masylidové vrstvy masses

porce: dvojitá porce masaportion augmentée de viande

pořádný: pořádný kus masabelle tranche de viande

tuhý: tuhé masoviande dure

zdravotně: zdravotně nezávadné masoviande saine

bio: bio masoviande bio

drůbeží: drůbeží masovolaille

jíst: jíst maso/ryby/ovocemanger de la viande/du poisson/des fruits

palička: palička na masoattendrisseur

skopový: skopové maso(viande de) mouton