Vyskytuje se v
béarnais: (sauce) béarnaisebéarnská omáčka
gribiche: sauce gribichesalátová zálivka s nasekaným vajíčkem, okurkou, kapary a bylinkami
béchamel: sauce béchamelbešamelová omáčka
échalote: sauce à l'échalotešalotková omáčka
lier: lier une saucezahustit omáčku
sauce: sauce vinaigrettezálivka na salát
tartare: sauce tartaretatarská omáčka
alléger: alléger une saucezředit omáčku
piquant: sauce piquantepikantní omáčka
bešamelový: bešamelová omáčkasauce béchamel
houbový: houbová omáčka/polévkasauce /soupe aux champignons
koprový: koprová omáčkasauce à l'aneth
omáčka: rajská omáčkasauce (à la) tomate
omáčka: koprová omáčkasauce à l'aneth
omáčka: svíčková omáčkasauce à la crème, sauce svíčková
omáčka: sójová omáčkasauce soja
omáčka: tatarská omáčkasauce tartare
osolit: osolit (to)zvýšit rychlost auta appuyer sur le champignon, mettre la sauce, zesílit zvuk monter le son
rajský: rajská omáčkasauce (à la) tomate
tatarský: gastr. tatarská omáčkasauce tartare
worcestrový: worcestrová omáčkasauce Worcestershire
zhustit: gastr. zhustit omáčkuépaissir une sauce
sladkokyselý: vepřové v sladkokyselé omáčceporc à la sauce aigre-douce