Hlavní obsah

sauce [sos]

Vyskytuje se v

béarnais: (sauce) béarnaisebéarnská omáčka

gribiche: sauce gribichesalátová zálivka s nasekaným vajíčkem, okurkou, kapary a bylinkami

béchamel: sauce béchamelbešamelová omáčka

échalote: sauce à l'échalotešalotková omáčka

lier: lier une saucezahustit omáčku

tartare: sauce tartaretatarská omáčka

alléger: alléger une saucezředit omáčku

piquant: sauce piquantepikantní omáčka

bešamelový: bešamelová omáčkasauce béchamel

houbový: houbová omáčka/polévkasauce /soupe aux champignons

koprový: koprová omáčkasauce à l'aneth

omáčka: sójová omáčkasauce soja

omáčka: rajská omáčkasauce (à la) tomate

omáčka: tatarská omáčkasauce tartare

osolit: osolit (to)zvýšit rychlost auta appuyer sur le champignon, mettre la sauce, zesílit zvuk monter le son

rajský: rajská omáčkasauce (à la) tomate

tatarský: gastr. tatarská omáčkasauce tartare

worcestrový: worcestrová omáčkasauce Worcestershire

zhustit: gastr. zhustit omáčkuépaissir une sauce

sladkokyselý: vepřové v sladkokyselé omáčceporc à la sauce aigre-douce