Hlavní obsah

omáčka

Podstatné jméno, rod ženský

  1. (pokrm) sauce frajská omáčkasauce f (à la) tomatekoprová omáčkasauce f à l'anethsvíčková omáčkasauce f à la crème, sauce f svíčková
  2. (přípravek k dochucování pokrmů) sauce fsójová omáčkasauce f sojatatarská omáčkasauce f tartare

Vyskytuje se v

bešamelový: bešamelová omáčkasauce béchamel

houbový: houbová omáčka/polévkasauce /soupe aux champignons

koprový: koprová omáčkasauce à l'aneth

rajský: rajská omáčkasauce (à la) tomate

tatarský: gastr. tatarská omáčkasauce tartare

worcestrový: worcestrová omáčkasauce Worcestershire

zhustit: gastr. zhustit omáčkuépaissir une sauce

sladkokyselý: vepřové v sladkokyselé omáčceporc à la sauce aigre-douce

béchamel: sauce béchamelbešamelová omáčka

bordelais: à la bordelaises bordeauxskou omáčkou z červeného vína

échalote: sauce à l'échalotešalotková omáčka

lier: lier une saucezahustit omáčku

tartare: sauce tartaretatarská omáčka

alléger: alléger une saucezředit omáčku

piquant: sauce piquantepikantní omáčka