Hlavní obsah

máslo

Podstatné jméno, rod střední, podstatné jméno

  1. (tuk z mléka) die Butterstolní/medové máslodie Tafelbutter/Honigbutter
  2. (přípravek máslové konzistence) die Butterrostlinné máslodas Pflanzenfett

Vyskytuje se v

arašídový: arašídové máslodie Erdnussbutter

houska: houska s máslemdie Buttersemmel

kakaový: kakaové máslodie Kakaobutter

krajíc: krajíc chleba s máslemdas Butterbrot

libra: libra máslaein Pfund Butter

namazat: namazat krajíc chleba máslemdie Brotscheibe mit Butter bestreichen

potřít: potřít chléb máslemButter aufs Brot aufstreichen

přibalit: přibalit si chleba s máslemein Butterbrot mit einpacken

rozetřít: rozetřít máslo na chlebaButter auf das Brot streichen

s, se: chléb s máslemein Butterbrot

usmažit: usmažit cibulku na másleZwiebel in Butter braten

utlouct: utlouci máslo v máselniciRahm im Butterfass verbuttern

vymazat: Před pečením vymazala formu máslem.Vor dem Backen schmierte sie die Backform mit Butter aus.

beschmieren: namazat housku máslemdas Brötchen mit Butter beschmieren

Butter: smažit na máslein Butter braten

verwenden: používat na vaření jen máslozum Kochen nur Butter verwenden

máslo: rostlinné máslodas Pflanzenfett