Hlavní obsah

maso

Podstatné jméno, rod střední

  1. (tělesná hmota) carne f
  2. (potrava) carne f(mořských živočichů) polpa fhovězí/vepřové/drůbeží/telecí/skopové maso(carne di) manzo/maiale/pollame/vitello/montonerybí masocarne/polpa di pescekrabí masopolpa di granchio

Vyskytuje se v

krabí: krabí masopolpa di granchio

krůtí: krůtí maso/prsapetto/carne di tacchino

maso: hovězí/vepřové/drůbeží/telecí/skopové maso(carne di) manzo/maiale/pollame/vitello/montone

mlýnek: mlýnek na masotritacarne

sójový: sójové boby/masofave/carne di soia

tlustý: tlusté masocarne grassa

kazit se: V teple se maso rychle kazí.Nel caldo la carne si guasta subito.

telecí: telecí masocarne di vitello

vyndat: Vyndej maso z ledničky.Tira fuori la carne dal frigo.

zkazit se: Maso se zkazilo.La carne è andata a male.

masa: masylidové vrstvy le masse