Hlavní obsah

sýr

Podstatné jméno, rod mužský

  • fromage mtavený sýrfromage m fondu/à tartinerstrouhaný sýrfromage m râpé

Vyskytuje se v

ementálský: ementálský sýremmental

ovčí: ovčí sýr/vlnafromage /laine de mouton

plísňový: plísňový sýrniva ap. fromage bleu, camembert ap. fromage à croûte fleurie

různý: různé sýryfromages assortis

tavený: tavený sýrfromage fondu

uleželý: uleželý sýrfromage fort

měkký: měkký sýrfromage mou

carré: carré de l'Est= druh sýra

chèvre: lait/fromage de chèvrekozí mléko/sýr

crottin: crottin de Chavignol= druh kozího sýra

fondu: fromage fondutavený sýr

lorrain: gastr. quiche lorraine= slaný koláč se sýrem a uzeným vepřovým masem

tartiner: fromage à tartinerroztíratelný/mazací sýr

allégé: fromage allégénízkotučný sýr

faire: Le fromage se fait.Sýr zraje.