Hlavní obsah

carne

Vyskytuje se v

carné: carné de conducirřidičský průkaz

conducir: carné de conducirřidičský průkaz

metido: metido en carnestlustý, zavalitý

mosca: mosca de la carnemasařka

asado: carne asadapečené maso

harina: harina de carne y huesomasokostní moučka

picado: carne picadamleté maso

vacuno: carne vacunahovězí maso

temblar: temblar las carnesbýt strachy bez sebe

hovězí: carne de vacahovězí maso

jídlo: comida sin carne/vegetarianabezmasé/vegetariánské jídlo

legitimace: carné de identidadlegitimace totožnosti

maso: carne blanca/rojabílé/červené maso

masový: polvo de carnemasová moučka

řidičský: carné de conducirřidičský průkaz

živý: herida (en carne) viva/abiertaživá rána otevřená

bio: carne orgánicabio maso

čtenářský: tarjeta /carné de lectorčtenářský průkaz

fotografie: fotografía tamaño carnéprůkazová fotografie

gril: carne a la parrillamaso na grilu

masitý: guiso de carnemasitý pokrm

palička: ablandador de carnepalička na maso

pořádný: buen trozo de carnepořádný kus masa

průkaz: carné /tarjeta de identidad, ve Španělsku Documento Nacional de Identidad/D.N.I občanský průkaz

předložit: presentar el carné de conducirpředložit řidičský průkaz

riskovat: arriesgar demasiado, přen. poner toda la carne en el asadorpříliš riskovat

zakusit: experimentar en sus propias carneszakusit na vlastní kůži

zkazit se: La carne se ha pudrido.Maso se zkazilo.

člověk: hombre de carne y huesočlověk z masa a kostí

kost: ser de carne y huesobýt (člověk) z masa a kostí

kůže: vivir en sus propias carneszažít na vlastní kůži

sám: probar en carne propia, probar su propia medicina, tocar de cercasám si zkusit

takový: no ser carne ni pescadonebýt ani takový ani makový

třást se: temblar la barba, abrirse las carnes a algnhovor. třást se strachy kdo

vsadit: poner toda la carne en el asador, jugárselo todo a una cartavsadit vše na jednu kartu

všechen, všechna, všechno: ponerlo todo a una carta, poner toda la carne en el asadorvsadit všechno na jednu kartu

carne: carne de cerdo/pollo/conejovepřové/kuřecí/králičí maso