Hlavní obsah

vejce

Podstatné jméno, rod střední, podstatné jméno

  • das Eisedět na vejcíchauf den Eiern sitzenvelikonoční malovaná vejcegemalte Ostereiergastr. míchaná/vařené/sázená vejcedas Rührei/gekochte Ei/Spiegeleipodobat se komu/čemu jako vejce vejcij-m/etw. gleichen wie ein Ei dem anderem

Vyskytuje se v

kachní: kachní maso/vejcedas Entenfleisch/die Enteneier

kalíšek: kalíšek na vejceder Eierbecher

míchaný: míchaná vejcedie Rühreier

snůška: zool. snůška vajecdas Gelege

tvrdý: vejce natvrdohart gekochte Eier

dvanáct: vejce balená po dvanácti kusecheine Zwölferpackung Eier

holubí: holubí vejcedie Taubeneier

kopa: dvě kopy vajeczwei Schock Eier

měkko: vejce uvařené na měkkoweich gekochte Eier

nahniličko: vejce nahniličkoweich gekochtes Ei

natvrdo: gastr. vejce uvařené natvrdohart gekochtes Ei

snést: snést vejceein Ei legen

uvařit: uvařit vejce natvrdo/naměkkodie Eier hart/weich kochen

podobný: být si podobný jako vejce vejciwie ein Ei dem anderen gleichen

beigeben: dem Teig ein Ei beigebenpřidat do těsta vejce

Ei: Die Hennen legen Eier.Slepice snáší vejce.

Ei: ein weich/hart gekochtes Eivejce (uvařené) naměkko/natvrdo

einschlagen: Eier einschlagenrozbíjet vejce